IKEA tilbakekaller populært produkt: Fare for brannskader og elektrisk støt

23/01/2024 07:30

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
IKEA tilbakekaller produkt på grunn av risikoen for brannskader.

IKEA har valgt å tilbakekalle laderen med artikkelnummer 504.611.93, da de ikke mener den oppfyller deres sikkerhetsstandarder.

- Vi oppfordrer alle kunder som eier den til å slutte å bruke den og kontakte Ikea for å få hele kjøpesummen tilbake, skriver de i pressemeldingen.

- Sikkerhet har høyeste prioritet for Ikea og derfor tilbakekaller vi denne laderen, på grunn av fare for brannskade og elektrisk støt forårsaket av slitasje på strømledningen, forklarer møbelgiganten videre.

Den mørkegrå ÅSKSTORM 40W USB-laderen kan identifiseres med modellnummeret ICPSW5-40-1, som finnes på en etikett på baksiden av USB-laderen.

De ber alle kunder returnere laderen for refusjon. Kvitteringen er ikke nødvendig.

- I IKEA utvikler vi produktene ved å bruke et strengt risikovurderings- og testprogram, for å sikre at produktene lever opp til alle gjeldende lover og standarder på markedene der de selges. Til tross for dette har det kommet til vår oppmerksomhet at strømledningen på ÅSKSTORM 40W USB-lader, mørk grå, kan bli skadet eller ødelagt, etter å ha blitt viklet rundt en lader eller bøyd frem og tilbake under en lengre periode med bruk. Den skadede ledningen kan føre til brannskader og elektrisk støt. Derfor blir ÅSKSTORM 40 W USB-lader, mørkegrå, tilbakekalt, skriver de.

Foto: Ikea

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.