Insider: Putin forsøkte å detonere atomvåpen, men planene hans ble «sabotert»

21/10/2022 12:47

Emma

Nyheter
En insider har hevdet at presidenten forsøkte å detonere atomvåpen, men at planene hans ble «sabotert».

Putin prøvde å detonere en atombombe, men planene hans ble «sabotert», hevder en insider.

Det skriver Mirror.

Kremls toppembetsrepresentanter «saboterer» Putins planer om å bruke atomvåpen, eller at det kan være problemer på grunn av tekniske feil, hevdes det.

De siste dagene har det kommet en rekke NOTAM-meldinger (Notice to air missions) og tilhørende russiske navigasjonsvarsler som indikerer tester eller skyteøvelser.

Så langt har det vært få indikasjoner på noen større tester, selv om siste dato for en slik forstyrrelse i Barentshavet er 22. Oktober.

Samtidig er det påstander om at Putin tidligere denne måneden beordret to atomprøvesprengninger, som faktisk ikke fant sted.

Valery Solovey, en ekspert på presidenten og tidligere professor ved Moskvas prestisjetunge Institutt for internasjonale relasjoner (MGIMO), en treningsskole for spioner og diplomater, sa: "[Putins] beslutning om bruk av taktiske atomvåpen [i Ukraina-konflikten] ville utvilsomt møte motstand. Jeg vet ikke hvor effektiv motstanden vil være, men jeg vil indikere at atomprøvesprengninger bør holdes de siste to ukene, en i Barentshavet, under vann og den andre under jorden i Arkhangelsk-regionen. Begge gangene ble ikke testene avholdt."

"Putin insisterte på at testene skulle holdes i fremtiden," sa Sololvey. Han har også hevdet at Putin prinsipielt har tatt en prinsipiell beslutning om å bruke atomvåpen.

"Men saken er at en gang er en ulykke, to ganger er en tilfeldighet. Men... Hvis tredjegangstester ender opp på samme måte, uten noe, vil det se ut som sabotasje," sa han.

Tidligere denne måneden ble det rapportert at NATO hadde sendt et etterretningsnotat til sine medlemsland som advarte om at Putin hadde utplassert sin K-329 Belgorod atomubåt, hangarskip for den apokalypse undervannsdronen Poseidon.

Det russiske våpenet er en gigantisk torpedo med atomkraft, som forårsaker radioaktive tsunamier som ødelegger fiendens kyster.