Joe Biden er på uanmeldt besøk i Kyiv: Samtidig går flyalarmen i hovedstaden

20/02/2023 12:33

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Mandag befinner verdens mektigste mann seg i en by som blir bombardert av russiske bomber.

Ukraina har vært plaget av krig i snart ett år, og mange av Vestens statsledere har derfor vært i landet for å se det krigsherjede området med egne øyne og for å snakke med landets president Volodymyr Zelenskyy.

USAs president Joe Biden har imidlertid ennå ikke vært i landet...Før nå.

I dag, mandag, har han blitt observert gående side om side med Zelenskyy i Kyiv.

Dette skriver TV2 og flere internasjonale medier.

Verken Ukraina eller USA har bekreftet det uanmeldte besøket, men bildene taler for seg selv, og det passer også beleilig med at Biden har et planlagt besøk til Ukrainas naboland Polen fra 20. til 22. februar.

Bomber faller rundt Bidens ører

Bidens besøk sammenfaller dessverre med at luftangrepene i Kyiv går av.

Det sier TV2s programleder Rasmus Tantholdt, som sier at det er en «dramatisk situasjon at flyalarmen går mens en så viktig person er på besøk i Kyiv».

Luftangrepene betyr at russerne avfyrer raketter.

Ifølge Tantholdt er det stor signalverdi i at Biden er i byen.

– Det er noe som vekker utrolig oppsikt her i Kyiv. Folk er veldig, veldig spente på at han dukker opp. Det sender et sterkt signal til Putin om at mannen som krever den største sikkerhetstilstedeværelsen i hele verden, er på besøk i Ukraina, sier Tantholdt.

Læs også:

5 frukt og grønnsaker du aldri bør skrelle Det er flere gode nyheter enn bare det faktum at du ikke trenger å bruke tid på å skrelle.
Nå er det avgjort: Disse hunderasene er de dummeste En hundepsykolog har laget en liste som rangerer hunderaser etter intelligens.