Johannes Høsflot Klæbo: Snakker ut om den ensome julen

20/12/2022 11:28

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Klæbo følger ikke lagkameratene, men tilbringer julen alene.

Mens resten av landslaget reiser hjem til jul eller et annet sted i fjellet, bestemmer Johannes Høsflot Klæbo seg for å bli i Davos. Der er han alene i jula. Det skriver TV2.

– Det blir fint det, jeg gleder meg, sier Klæbo om juleplanene.

– Jeg var her i fjor og trivdes godt med det. Jeg ser ikke noen grunn til å endre på det, sier langrennsløperen. Sier han til TV2.

I fjor ble det også spist julemiddag i de sveitsiske alper, men da var kjæresten Pernille Døsvik med. I år reiser hun hjem før jul.

– Det er ikke jeg som har sendt henne hjem, hun har sendt seg selv hjem. Hadde det vært opp til meg så hadde hun vært her, men hun vil hjem. Jeg vet ikke om det er omgivelsene eller hotellet eller hva det er, men det er åpenbart ikke godt nok, sier en humørfylt Klæbo.

26-åringen sier han gjerne vil sikre seg de beste snøforholdene.

– Det er ikke like mye snø her som i fjor. Hvis det kun er 5 kilometers-løypa som er åpen, så kan det hende jeg flytter på meg på lille julaften. Da kan det bli Pontresina eller Livingo, men det får vi ta som det kommer, sier trønderen.

Det ser ikke ut det er behov for å kvitte seg med gavepapir på julaften.

– Jeg har ikke med meg en eneste pakke. Planen er å gjøre som vanlig, klink «juleintervall», det er det eneste som er sikkert. Så blir det frokost på hotellet og middag i toppetasjen.

Klæbo endrer også andre tradisjoner rundt juletiden.

– Mamma og pappa er vokst opp med å spise lutefisk på julaften, fryktelig fælt forresten, men det er det vi er vokst opp med. Vi får holde det til å spise fisk på julaften, men det blir nok sushi. Det var det vi spiste i fjor og det fungerte fint, sier Klæbo.