Kaos i Kabul: Holder fast på flyet mens det prøver å lette

16/08/2021 13:01

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I et desperat forsøk på å komme seg ut av Afghanistan klamrer folk seg til et fly som er i ferd med å forlate flyplassen i Kabul.

Et amerikansk militærfly kjører sakte bortover rullebanen mens det kryr av mennesker på alle kanter. Folk klatrer opp etter hjulene og prøver å klamre seg fast til flyet som skal ta av.

Minst fem personer skal være døde etter at hundrevis av mennesker har forsøkt å ta seg inn i fly som sto parkert på flyplassen, melder Reuters. Ingen offisielle kilder har bekreftet dødsfallene.

Amerikanske soldater har skutt varselskudd i luften, for å holde på kontrollen blant alle som er samlet på flyplassen, melder nyhetsbyrået AFP. De skal også ha skutt inn i folkemengden.

Ifølge vitner er det uklart om personene som døde mistet livet som følge av skuddskader eller av trengsel.

Det er flere twitter profiler som deler de hjerteskjærende videoene fra kaoset på flyplassen i Kabul i Afganistan. 

Se twitter oppslagene herunder:

Artikkelen fortsetter under

Flyplassen har lukket ned for alle normale flyvninger. De eneste som flyr ut av flyplassen i skrivende stund er millitærfly.

Derutover har flere flyselskap meldt ut at de ikke lenger vil fly over Afghanistan. Og dette vil forårsake forsinkelser ved flere flyvninger.

 

Læs også:

Hell eddik i vaskemaskinen: Når du ser hvorfor vil du aldri gjør noe annet Klesvask kan være veldig kjedelig, men selvfølgelig er nyvaskede klær alltid hyggelig. Personlig elsker jeg følelsen og lukten av helt rene klær. Jeg er nok ikke alene om dette.