Kjent sanger død under operasjon

17/01/2023 13:36

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den ellers enkle hofteoperasjonen var ikke vellykket.

Det australske jazz- og soulikonet Renée Geyer, kjent for sanger som «It's A Man's Man's World» og «Say I Love You», er død, 69 år gammel.

Sangeren var på sykehus for hofteoperasjon i Geelong, men døde av komplikasjoner etter operasjonen, sa plateselskapet hennes, Mushroom Group, i en uttalelse i dag.

Mens hun var på sykehuset, ble hun også diagnostisert med inoperabel lungekreft.

Det skriver The Guardian.

Geyer døde fredelig blant familie og venner, opplyser plateselskapet hennes.

"Bare i forrige måned sang Renée for fullt hus og så frem til et nytt travelt år fremover, og gjorde det hun elsket mest - å opptre for sine lojale fans rundt om i landet. Renée levde sitt liv mens hun opptrådte – på sine egne premisser og til det fulle. Hun var elsket og respektert og var en naturkraft og en nasjonal skatt, og hennes bortgang etterlater et stort tomrom i den australske musikkindustrien.

I en hyllest på Twitter beskrev sangeren Marcia Hines henne som "en spillveksler. En sjel diva. Min søster i sang," som "hadde en av de største stemmene jeg noensinne har hørt".

Renée beskrev seg selv som «en hvit ungarsk jøde fra Australia som hørtes ut som en 65 år gammel svart mann fra Alabama». Hun begynte sin sangkarriere som tenåring i Sydney på 1970-tallet.

Hennes karriere ville fortsette å strekke seg over fem tiår og inkluderer samarbeid og opptredener med internasjonale artister, inkludert Sting, Chaka Khan, Neil Diamond og Bonnie Rait.