Kom Putin med en innrømmelse under toppmøtet?

16/09/2022 08:07

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Russlands invasjon av Ukraina fortsetter, men ukrainerne er i ferd med å slå tilbake.

I går, torsdag, møttes Vladimir Putin og Den kinesiske presidenten Xi Jinping ansikt til ansikt for første gang siden Russland invaderte Ukraina i februar. 

Ifølge CNN gjorde Putin en innrømmelse da han snakket om russisk-kinesiske relasjoner under det regionale toppmøtet i Usbekistan, der de to statsoverhodene møttes. 

"Vi setter stor pris på den balanserte holdningen til våre kinesiske venner til krisen i Ukraina," sa Putin, og la til: 

"Vi forstår deres spørsmål og deres bekymringer i denne forbindelse."

Det er sistnevnte formulering som CNN noterer seg og tolker som en innrømmelse av at Kina og Russland ser på krigen i Ukraina med ganske forskjellige øyne. 

Kina har ikke fordømt krigen, men de støtter den heller ikke offisielt. 

På den annen side har handelen mellom Russland og Kina vokst siden Putin ga ordre om å angripe Ukraina 24. Februar. Blant annet fordi Kina ikke har innført sanksjoner mot Russland.


 

 

 

Læs også:

Kvinne dro på loppemarked og kjøpte en ring for 114 kroner: Gullsmeden holdt på å besvime da han så den 33 år etter at hun kjøpte en ring til bare 114 kroner, fikk hun noe av et sjokk. Ringen var verdt mye penger.
Finnes på alle kjøkken: Når du blander det med Cola og ser magien skje vil du gjøre det samme Når du ser hvordan blandingen kan brukes, vil du gjøre det samme.