Kong Charles ville “bryte dronningens tradisjon” på første minnesøndag som monark.

04/11/2022 14:06

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Charles vil legge ned en krans som ha et annet design enn morens.

Ifølge rapportene skal kong Charles legge ned en krans som har et annet design enn hans avdøde mors - og dronningkonsort Camilla vil også få nedlagt en krans ved Cenotaph på Remembrance Sunday.

King Charles vil angivelig bryte en tradisjon satt av hans mor, den avdøde dronningen, når han leder nasjonen ved sin første minnesøndag gudstjeneste som monark.

Hans Majestet skal legge ned en krans på vegne av landet ved Cenotaph i London sentrum i den årlige minneseremonien 13. November. Seremonien ble sagt å være en nøkkel begivenhet i den avdøde dronningens dagbok. Kransen hennes inneholdt rundt 90 valmuer og ble enten laget av henne personlig eller på hennes vegne de siste årene av Charles. 

I år melder Telegraph imidlertid at den nye monark Charles vil legge ned en krans som ha et annet design enn morens. 

Kransen han vil angivelig inneholde færre valmuer enn dronninges - selv om blomstene på den vil være - større - og den vil også ha et bredt bånd i racingfargene hans. 

Tidligere konger George V og Kong George VI antas å ha inkludert et bånd i deres familieracefarger i sine egne kranser. 

I tillegg vil dronningkonsort Camilla få designet en krans for første gang, som skal plasseres ved Cenotaph, selv om hun angivelig ikke vil legge den selv. 

Dette følger tradisjonen til dronningmoren, som også ville se saksgangen fra balkongen under regjeringen til ektemannen Kong George VI - den avdøde dronningens far. 

Ved fjorårets minneseremoni ledet Charles kongefamilien med å legge ned kranser ved Cenotaph i London bare timer etter det ble kunngjort at dronningen ikke ville være i stand til å delta på arrangementet på grunn av en forstuet rygg. 

Dronningen, som døde i september, gikk bare glipp av syv minnesøndag's arrangementer i løpet av sin 70-årige regjeringstid - den ene i fjor, fire på grunn av at hun var i utlandet på kongelige turneer og to da hun var gravid.