Kronprinsparet med rørende ord til prinsesse Ingrid Alexandra

17/01/2023 14:43

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Prinsesse Ingrid Alexandra er en stor representant for den norske kongefamilien.

Denne uken, 21. januar fyller prinsesse Ingrid Alexandra 19 år. 

For omtrent ett år siden fylte hun 18 år, festen ble deretter utsatt på grunn av pandemien, men i fjor sommer fikk hun endelig feire den store begivenheten.

Feiringen fant sted i Deichmann bibliotek i Oslo, hvor det ble holdt festmiddag. Selskapet var en statlig gave til prinsesse Ingrid Alexandra.

Festlighetene vil nok ikke toppe fjorårets. Prinsessen nådde på den tiden voksen alder, og siden hun er tronfølger, ble det hele spektakulært preget av besøk hos statlige tjenestemenn og regjeringen i januar, og også to store offisielle fester i juni.

Det var også et øyeblikk da folk kom nærmere prinsessen enn noen gang da hun ga sine første store intervjuer.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit legger ikke skjul på at de er stolte av datteren i forkant av hennes 19-årsdag.

– Vi er så stolte av Ingrid! Noe av det vi har snakket om er at hun var så veldig seg selv. Vi var så stolte av at hun greide å være sånn som hun er, både i intervjuene og måten hun møtte folk på, sa kronprinsessen til NRK.

Kronprins Haakon sier i NRKs serie «Året med kongefamilien» at han var imponert over hvordan datteren hans håndterte fjorårets feiring, hennes første intervjuer, møter med myndighetspersoner og det faktum at hun ga folk en sjanse til å bli kjent med henne.

– For meg var alt dette litt spesielt. For jeg har jo selv vært i en tilsvarende situasjon som du er i nå, og møter en 18 år gammel versjon av meg selv litt i døren, sier kronprinsen.

– Jeg var en alvorlig ung mann som snakket sakte, og tenkte en del. Spesielt under intervjuet jeg hadde med Geir Helljesen på NRK, slet du med å slutte å le. Derfor er jeg ekstra glad for å se hvem du er. Du har en trygghet i deg, Ingrid, som vil være en styrke for deg hele livet, sa den stolte faren.