Kunngjør: Så mange soldater har Russland mistet i Ukraina

28/07/2022 12:26

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er et veldig høyt tall hvis det viser seg å være sant.

Krigen i Ukraina, ikke overraskende, har kostet mange liv. Dessverre er dette en av krigsbetingelsene. Det har vært vanskelig å få eksakte tall på dødstallene, men det antas at både Russland og Ukraina begge har mistet tusenvis av soldater.

Nå kommer den amerikanske politikeren Elissa Slotkin, som sitter i Representantenes hus for demokratene, med et ganske dystert antall.

Ifølge Slotkin har Russland mistet eller såret opptil halvparten av de rundt 150.000 soldatene som er utplassert i Ukraina.

Det vil vite at rundt 75 000 russiske soldater enten er døde eller sårede. Hun sier dette etter å ha deltatt i en konfidensiell etterretningsbriefing om krigen med representanter for president Joe Biden.

Møtet skal ha omtalt det russiske militæret som «tappet» etter fem måneder med voldsomme kamper.

Hvis de nye tallene på 75.000 drepte og sårede skulle bekreftes, ville det være et tilbakeslag for Russland da Ukraina presser en motoffensiv i flere deler av landet, spesielt i Sør-Ukraina.

Elissa Slotkin beskrev figuren som «enorm», og la til at over 80 prosent av utplasserte russiske soldater er utslitte og slitne.

Slotkin mener også at de kommende ukene kan være avgjørende for det endelige utfallet av konflikten.

– Jeg tror det vi definitivt har hørt fra president Zelenskyy er at ukrainerne virkelig ønsker å slå Russland i tennene et par ganger før vinteren kommer og sette dem i best mulig posisjon. Spesielt ved å treffe dem i sør, sa Slotkin.