Nå etterforsker justisdepartementet Donald Trump

27/07/2022 12:20

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det amerikanske justisdepartementet etterforsker nå Donald Trump.

6. januar 2021 er en dag som for de fleste amerikanere vil være vanskelig å glemme. Det var på denne dagen at stormingen av Capitol Hill fant sted.

Mange sinte demonstranter stormet ganske enkelt Kongressen fordi de var misfornøyde med valgresultatene som sikret demokraten Joe Biden fire år som amerikansk president.

Det betydde også at Donald Trump forsvant i samme innlegg.

I kjølvannet av voldshendelsen har det vært mange anklager mot Donald Trump. Disse anklagene inkluderer hans eventuelle medvirkning til stormen, så vel som hans mangel på ønske om å stoppe demonstrantene.

Derfor er det satt i gang noen høringer for å undersøke Trumps rolle. Nå melder The Washington Post at det amerikanske justisdepartementet etterforsker Donald Trump for sin rolle 6. Januar.

I motsetning til House-komiteen som også etterforsker saken, kan justisdepartementet holde Trump ansvarlig lovlig, dersom bevisene skulle være for det.

Justisdepartementet har for tiden to spor i etterforskningen, heter det. Den første ledetråden handler om å forhindre at en regjeringsprosedyre blir utført, siden Trump, som du vet, ikke ville anerkjenne valgnederlaget i utgangspunktet.

Siktelsen er allerede anmeldt mot flere personer i forbindelse med uværet. Spor to avtaler med svindel.

Da det ble klart at Trump hadde tapt valget til Biden, forsøkte han å overstyre valgresultatene ved blant annet å legge press på justisdepartementet og få dem til å vurdere at valgresultatene var falske og stemmene ugyldige.

 

 

 

Læs også:

5 frukt og grønnsaker du aldri bør skrelle Det er flere gode nyheter enn bare det faktum at du ikke trenger å bruke tid på å skrelle.
Nå er det avgjort: Disse hunderasene er de dummeste En hundepsykolog har laget en liste som rangerer hunderaser etter intelligens.