Kunngjør: Vil ha 300.000 NATO-soldater nær den russiske grensen

Foto: Shutterstock

NATO vil oppgradere markant.

Tirsdag er nato-toppmøtet i den spanske hovedstaden Madrid. Her vil medlemslandene særlig diskutere strategien i og rundt Russland og ikke minst i Ukraina. Generelt er sikkerhetssituasjonen akkurat nå et noe høyere spenningsnivå enn det som har vært tilfelle på mange år.

Les også

Forbud mot russisk gull kan være på vei

NATO er ikke direkte til stede i Ukraina, men de fleste NATO-land har bidratt med våpen til ukrainerne, og dermed tatt parti.

Senest har det kommet frem at USA nå vil lansere et svært avansert missilsystem.

I dag holdt NATOs generalsekretær og tidligere norske statsminister Jens Stoltenberg en pressekonferanse i forkant av toppmøtet onsdag.

Her kunne Stoltenberg kunngjøre at NATO i tiden som kommer vil oppgradere betydelig når det gjelder å ha tropper til stede i NATO-land nær Russland. Dette vil utvilsomt omfatte Baltikum, der det for tiden er mange NATO-soldater å finne.

- Vi vil transformere NATOs beredskapsstyrke og øke antallet høyberedskapsstyrker til godt over 300.000, sa Stoltenberg, ifølge Sky News.

Akkurat nå er tallet 40 000. De detaljerte beslutningene vil endelig bli avgjort på NATO Alliance Summit senere denne uken.

NATOs beredskapsstyrke står for tiden på rundt 40.000 soldater fra Hæren, Marinen og Luftforsvaret. Hvis du skal overstige 300.000, er det mer enn seks ganger den nåværende styrken.

I forrige uke rapporterte Sky News via to ikke navngitte kilder at de planla å øke bidraget med seks ganger så mange mennesker. Denne planen ser nå ut til å bli en realitet.

I tillegg vil NATOs beredskapsstyrke endre navn til den allierte reaksjonsstyrken.

Les også

Kommer med direkte advarsel: 'Vi finner dere alle - du vil ikke kunne gjemme deg'