Kvinne skutt i trikk: Nå har politiet pågrepet en mann

16/08/2022 14:33

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Adam Ihse/TT/Ritzau Scanpix
Foto: Adam Ihse/TT/Ritzau Scanpix
Svensk politi har etter at en stor jakt nå pågrep en mulig gjerningsmann i forbindelse med en skyteepisode tirsdag morgen.

En kvinne er tirsdag morgen skutt i en trikk i Göteborg. Derfor måtte politiet sette i gang en stor jakt, der de til slutt lyktes i å pågripe en mann i 60-årsårene.

Politiets talsmann Peter Adlersson sa til Expressen at skytteren hadde gitt et signal til politiet.

– Han pekte våpenet mot henne, men jeg vet ikke om hun var det tiltenkte offeret. Kvinnen har ikke gitt et navn eller noe sånt, sier Adlersson til Expressen.

Etter en stor politijakt der alle utstyr i form av flere patruljebiler, hundepatruljer og et helikopter ble utplassert, er en mistenkt pågrepet.

"Vi pågrep en mann på Chapmans plass etter å ha fått signalet. Vi har også sett overvåkningsvideoer, som har vært til stor hjelp for å pågripe mannen," sier Adlersson til Aftonbladet.

Svensk politi etterforsker nå saken som et drapsforsøk. Ingen mulige motiver for drapsforsøket er ennå avklart. Det er heller ikke kjent om offeret og gjerningsmannen hadde forkunnskaper om hverandre.

Ettersom politiet må samle noen bevis på trikken, påvirkes deler av trikketrafikken akkurat nå av morgenskytingen. Dette gjelder linje 3 og linje 9.

– Det er en veldig alvorlig situasjon som også påvirker trafikken. Vi hjelper politiet så godt vi kan, sier Henrik Kjellberg, pressetalsmann i Västtrafik, til Expressen.

Etter skytingen er kvinnen kjørt til Sahlgrenska sykehus i Göteborg for behandling. Hun var ved bevissthet på vei til sykehuset.