Mærsk sparker 5 ansatte etter mulig voldtekt

09/02/2022 08:54

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Sparkingen kommer etter en tiltale og intern etterforskning.

For noen måneder siden kom det frem at en 19 år gammel amerikansk kvinne angivelig hadde blitt voldtatt om bord på et av Mærsks skip.

Som et resultat startet Mærsk umiddelbart en etterforskning, og selv om det ikke er funnet bevis for voldtekt, har fem ansatte nå fått sparken.

Anklagen sendte store rystelser gjennom landets største selskap, A.P. Moller - Mærsk, da den 19 år gamle amerikanske kvinnen i oktober beskrev at hun hadde blitt voldtatt om bord på et av Mærsks skip.

Den gang beskrev kvinnen hendelsen i en anonym blogg.

Beskrivelsen var imidlertid så detaljert at saken raskt nådde Mærsk-sjef Søren Skous bord.

Deretter ble fem sjøfolk fra det aktuelle skipet suspendert, og det ble umiddelbart satt i gang en etterforskning av siktelsen.

Resultatene av studien er nå klare, sier Mærsk i et skriftlig svar til Berlingske.

– Mærsk Line har nå sendt en rapport om etterforskningen til amerikanske myndigheter. I kjølvannet av etterforskningen har Mærsk Line terminert kontrakten med skipets kaptein, sjefsingeniøren og en assisterende ingeniør som har brutt selskapets alkoholpolitikk, skriver Mærsk, og legger til at ytterligere to ansatte har fått sparken fordi de ikke har samarbeidet i etterforskningen av mulig voldtekt.

Videre opplyser Mærsk at det ikke har vært mulig å finne bevis for at det har skjedd en direkte voldtekt på selskapets skip.