Magnus Carlsen saksøkt for millioner

21/10/2022 12:36

Emma Sletta

Nyheter
Hans Niemann saksøker Magnus Carlsen.

Niemann bekrefter at både Magnus Carlsen, Hikaru Nakamura, Danny Rensch, Chess.com og selskapet Play Magnus Group er blitt saksøkt.

-Søksmålet taler for seg selv, skriver Niemann på Twitter.

Niemanns mentor Maxim Dlugy kunngjorde tidligere denne måneden at jukseanklagene som rystet sjakkverden forrige måned ville ende i en rettsak mot Carlsen.

Det skjer etter at Carlsen kom med jukseanklager mot Niemann i september, skriver NRK.

Dramatikken mellom Carlsen og Niemann har vært et stort tema både i og utenfor sjakkmiljøet. Nå krever Niemann minst 100 millioner dollar, som tilsvarer 1,07 milliarder kroner etter dagens kurs.

Det startet 5. september, da Carlsen trakk seg fra Sinquefield etter tap mot Neiman. Likevel antydet Carlsen at han jukset.

Bare to uker senere møttes de igjen, og denne gangen tapte Carlsen med vilje, noe som overrasket Nieman.

Carlsen ventet en stund, men kom til slutt med en uttalelse, der han hevdet at Niemann jukset.

-Jeg tror at Niemann har jukset mer – og mer nylig – enn han offentlig har innrømmet, skrev Carlsen på Twitter.

-Jeg tror også at sjakkarrangørene og alle som bryr seg om spillet vi elsker skulle seriøst vurdere å øke sikkerhetsmetodene og undersøkelsene for å hindre juks. Da Niemann var invitert i siste minutt til Sinquefield Cup, vurderte jeg sterkt å trekke meg før turneringen. Men jeg valte til slutt å spille, skrev Carlsen.

Niemann har selv innrømmet å ha jukset i spill på Chess.com, da han var 12 og 16 år. Siden det har han vært utesteng fra nettstedet.