Mann skutt og forsøkt kjørt ned av politiet

09/11/2021 10:00

Emma Sletta

Nyheter
Det er her på Thereses Gate uten for Bislett Blomster i Oslo at skudhendelsen har skjedd. Foto: Google Maps
Det er her på Thereses Gate uten for Bislett Blomster i Oslo at skudhendelsen har skjedd. Foto: Google Maps
En person er skutt og forsøkt kjørt ned av politiet på Bislett i Oslo.

Oppdatering 10:57: Gjerningsmannen er bekreftet død, etter skudd fra politiet. Det melder oprasjonsleder Tore Solberg.

Oppdatering 09:50: Politiet vet fortsatt ikke om det er flere skadde eller truende personer i området. De letter derfor etter flere vitner til hendelsen.

Oppdatering 10:15: Politiet bekrefter at en tjenestemann har blitt skadet i hendelsen.

Ved 9-tiden tirsdag formiddag fikk politiet en melding om en truende person i Thereses gate på Bislett i Oslo.

”Mannen kom løpende etter en kvinne med kniv. Han så helt gal ut i blikket. Da politiet kom dit, forsøkte de flere ganger å kjøre ham ned. De fikk presset ham mot en vegg. Så skjøt de han flere ganger,” sier vitnet til Nettavisen som først meldte om hendelsen.

Et vite forteller til Avisa Oslo at hun så politiet kjøre på mannen, som deretter ’fløy’ flere meter bortover gaten for etter å reise seg opp igjen å løpe videre, hvor politiet deretter skulle ha skutt mot mannen. 

Politiet bekrefter selv at det har vært en konfrontasjon mellom politiet og minst en person til. Det skriver politiet på Twitter. 

”Det har vært en konfrontasjon mellom minst en person og politiet, og det har blitt avfyrt skudd på stedet”, sier også operasjonsleder Tore Solberg i Oslo-politiet til NRK.

Han forteller at det er veldig hektisk situasjon. Ifølge TV2s journalister tyder det på at hendelsen har skjedd over et stort område og at det kan ha vært flere offere i hendelsen.

Ikke flere involveret

Operasjonsleder Tore Solberg opplyser til NRK at politiet har en mulig ID på mannen som tirsdag ble skutt, og senere døde av skade, av politiet på Bislett i Oslo.

"Det er ingenting som tyder per nå på at det er flere personer involvert i hendelsene", sier Tore Solberg til NRK.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs også:

Hell eddik i vaskemaskinen: Når du ser hvorfor vil du aldri gjør noe annet Klesvask kan være veldig kjedelig, men selvfølgelig er nyvaskede klær alltid hyggelig. Personlig elsker jeg følelsen og lukten av helt rene klær. Jeg er nok ikke alene om dette.