Mor ble kalt 'monster' da hun ønsket å fjerne sønnens fødselsmerke i ansiktet hans: Slik ser han ut i dag

22/07/2023 11:30

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
Den 33 år gamle moren ble kalt et 'monster' fordi hun ønsket å få sønnens fødselsmerke fjernet fra ansiktet hans.

33 år gamle Brooke Atkins ble stemplet som et "monster" fordi hun ønsket å fjerne babysønnens fødselsmerke fra ansiktet hans med laserterapi. Fødselsmerket var også en stor belastning for sønnens helse, og han led av flere 'anfall'.

Men nå gir Brooke Atkins en oppdatering på sosiale medier, og sier at sønnen Kingsley, nå 18 måneder gammel, har gått en hel måned uten et eneste anfall.

"Dette er det lengste han har vært anfallsfri siden september i fjor. Vi vet at det ikke vil vare evig, men vil ta de små gevinstene som de kommer!" skrev den stolte moren på Instagram.

Lille Kingsley ble født i januar 2022 med et stort "fødselsmerke" over halve ansiktet. Bekymret for mulige bivirkninger, valgte Brooke og hennes partner Kewene Wallace å få det fjernet ved hjelp av laser. Det skriver The Mirror.

Portvinsflekker - et vaskulært fødselsmerke forårsaket av unormal utvikling av blodårer i huden - er vanligvis ikke noe å bekymre seg for, og rundt tre av 1000 barn har en.

Imidlertid kan flekker som involverer det øvre ansiktet være assosiert med glaukom, som kan føre til blindhet, og Sturge-Weber syndrom, som kan forårsake anfall og svekke hjernefunksjonen. Kingsley ble diagnostisert med begge.

"Den eneste måten å behandle en portvinflekk på er gjennom laserbehandlinger og den mest effektive laseren for den kalles en Pulsed Dye Laser.

Da han ble født ble vi først henvist til Queensland Children's Hospital Dermatology and Vascular Department hvor de organiserte den første behandlingen og forklarte mer detaljert hvorfor laser ville være viktig," sier Brooke og fortsetter:

"Hensikten med laserbehandlingene er ikke å 'fjerne' føflekken, men i stedet å holde huden sunn, for å forhindre ytterligere skade på området."

Babygutten hennes sitt fødselsmerke startet som en liten flekkete flekk først, men det ble raskt mørkere over tid. Nå halvannet år senere er flekken nesten forsvunnet og risikoen for helsekomplikasjoner er også redusert.

På tidspunktet for laseroperasjonen snakket Brooke om "shitstormen" hun møtte etter å ha delt oppdateringer om sønnens tilstand på TikTok, med mange som kritiserte henne og kalte henne et "monster" for å ha valgt å sette sønnen gjennom behandling.

Foto: Instagram/Lille Kingsley i dag

Forrige måned avslørte Brooke at hun og partneren hennes stilte spørsmål ved om de gjorde det rette for barnet sitt, men er nå takknemlige for at de kom gjennom den vanskelige prosessen.

"Det hele var vanskelig, men angret vi på det? Absolutt ikke. Vi ønsket ikke å vente [til Kingsley ble eldre], vi ønsket å gjøre det med en gang så han ikke skulle huske det," sier en glad og lettet Brooke.

Læs også:

Kjent TV-kokk har gått bort: Han ble 57 år gammel Den populære TV-kokken ble bare 57 år gammel.
Politiet advarer mot iPhone Politiet har utstedt en presserende advarsel om en ny funksjon i den siste iterasjonen av iOS.