Mor delte bilde av en blotter: Får strengere straff enn gjerningsmannen

24/10/2016 07:45

Anniken Hauge

Nyheter
Foto: Shutterstock Blotter
Foto: Shutterstock Blotter
Moren delte overvåkningsbilde av blotter og straffes med bot

Hvor går grensen for selvforsvar, hvis ens eget barn blir utsatt for trakassering? 

Det fant Rikke Andersen fort ut, da hun fikk tak i et overvåkningsbilde av en mann hun mistenkte for å ha blottet seg for datteren hennes. 

Rikke Andersen delte bildet på Facebook, men det er i strid med persondataloven, hvilket har resultert i en bot på 5.000 kroner til moren. 

Det skriver metroxpress.

Rikke Andersens 10-årige datter ble sammen med en venninne antastet av blotteren utenfor en matbutikk i danske byen Nyråd, syd på Sjælland. Blotteren viste ifølge Rikke Andersen frem lemmet sitt flere gange og fulgte etter jentene.

Rikke Andersen tok kontakt med butikken, og det viste seg at mann hadde blitt tatt opp på butikkens overvåkning.

Hun delte et bilde av mannen fra overvåkningsvideoen på Facebook, hvor hun skrev at mannen skulle finnes. Det resulterte i en anholdelse av mannen, hvoretter han blev dømt for uanstendig eksponering.

Blotter slapp unna med mindre bot

Samtidig med anholdelsen av blotteren, ble Rikke Andersen også kontaktet av politiet, som ba henne om å fjerne bildet av mannen fra Facebook, og fortalte henne at hun ville bli siktet for å overskride persondataloven.

Det har nå resultert i en bot på 5.000 kroner til Rikke Andersen, mens blotteren slapp unna med ti dagbøter av 250 kroner - altså 2.500 kroner totalt.

Og det stiller Rikke Andersen seg temmelig uforstående overfor.

- Det er vanvittig at han slipper unna så lett. Jeg liker virkelig ikke at man gjentagene ganger kan se at straffeutmålingen i saker om slike krenkelser er veldig milde, selv om strafferammen har gått opp til fire år. Dette kan bli starten på hans seksuelle karriere når han bare får en liten smekk på fingrene, sier hun.

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.