Nå blir cannabis lovlig

25/11/2021 13:49

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det vurderes om cannabisbesittelse skal legaliseres.

Hvis du liker cannabis, er gode nyheter på vei.

Tysklands fremtidige regjering, som består av sosialdemokratene (SPD), De grønne og frie demokrater (FDP), har kunngjort at de seriøst vurderer å legalisere cannabisbesittelse. Det er det DW skriver.

Representanter fra partene fortalte den Essen-baserte mediekonsernet Funke torsdag at de jobbet med forslag om å «innføre kontrollert distribusjon av cannabis til voksne for rekreasjonsformål i lisensierte butikker».

Det grønne parti og det forretningsfokuserte FDP har begge krevd kontrollert legalisering av cannabis i årevis, da politi- og strafferettstjenester befinner seg begravet under et snøskred av til syvende og sist små saker som er enormt ressurskrevende.

For ikke å nevne farene ved det svarte markedet og de ukontrollerte produktene som selges der.

Partirepresentantene har imidlertid understreket at streng regulering og barnevern vil være avgjørende fremover dersom legaliseringen skulle komme.

Selv om salg og forbruk av cannabis til rekreasjonsformål lenge har vært lovlig i Nederland under kontrollerte forhold i mange år, har andre europeiske land vært trege med å følge etter.

I forrige måned ble Luxembourg derfor bare det andre EU-landet som legaliserte rekreasjonsbruken av cannabis.

Samtidig ble Luxembourg også det første landet som legaliserer dyrking av anlegget til ikke-medisinske formål, som fortsatt er ulovlig i Nederland.

Koalisjonspartiene har ikke  kommentert om dyrking av marihuana i Tyskland også vil være lovlig.