Nå tilbakekalles 2000 norske biler

13/10/2023 11:57

redaktion

Nyheter
Foto: Shutterstock / OBS: Genrefoto
Foto: Shutterstock / OBS: Genrefoto
Må inn for oppdatering.

9 813 eksemplarer av Nissan Ariya produsert mellom 17. juni 2022 og 19. mai 2023 blir for øyeblikket tilbakekalt på grunn av en defekt inverterprogramvare som kan føre til tap av motorkraft og plutselig stans.

Nissans norske avdeling opplyste til Elbil24 at tilbakekallingen berører ca. 2000 biler på norske veier, eller ca. 80 % av Ariya-kjøretøyer registrert i landet.

På berørte kjøretøy er det fare for at ledende avfall fra motorens sleperinger kan kortslutte begge sleperingene.

Invertoren oppdager da en overstrøm og kutter dreiemomentet til motoren, som er det som gjør at bilen mister strøm, melder Electrek.

Når dette skjer, kan kjøretøyet plutselig slå seg av med en melding på dashbordet: «EV system off».

Bilen virker som før om du slår den av og på, men dette kan selvsagt være ubehagelig å oppleve i høye hastigheter.

- Det er liten sjanse for at kunden vil oppleve problemet (redusert dreiemoment), men vi ønsker selvfølgelig å kalle inn alle og sørge for en utbedring i form at programvareoppdatering. Det er beregnet å ta rundt en time og gjøres selvfølgelig uten kostnad for kunden, og forhandler vil finne løsninger for å gjøre dette så smidig som mulig med hensyn til tidsbruk og å finne egnet tidspunkt for kunden, skriver kommunikasjonsdirektør Marina Maneas Bakkum i en e-post til Elbil24.

Læs også:

Over 2000 lastebiler blokkerer landets grense i protest Døgnet rundt vil polske lastebilsjåfører sperre grensen mellom Ukraina og Polen.