Når "legen" ringte – gjorde politiet seg klar

15/10/2020 22:23

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Samtalen fikk politiet til å slå alarmen med en gang.

To svindlere forsøkte å dabble i medisin på et apotek i Ølbycenter i Køge. Her prøvde de å løse inn en falsk resept på apoteket. Det sa politiet i 24-timersrapporten mandag om hendelsen, som fant sted i løpet av lørdagen.

Det hadde nettopp avslått klokken 9.54 lørdag morgen da ansatte på et lokalt apotek rapporterte at en kvinne som dagen før sannsynligvis hadde etterlignet en lege i forbindelse med reseptbelagte bare falske av en 26 år gammel kvinne som - ifølge "legen" ville dukke opp for å plukke opp medisinen.

Politiet sendte en patrulje til apoteket. Sammen med ansatte var offiserene til stede, sto det.

Venter tålmodig

Sammen med de ansatte var patruljen fra Central og West Zealand Police klar til å ta imot kvinnen som ønsket medisinen utlevert.

Dette var en 31 år gammel kvinne fra Køge som var tiltalt for å ha løslatt henne som lege og derfor uten myndighet til å utstede resepter til apoteket. Kvinnen erklærte seg skyldig i dette, men de ansatte hadde tidligere sjekket resepten som ble sendt inn, blant annet å bli informert av 26-åringens korrekte lege om at den aktuelle resepten ikke var utstedt.

Den tiltalte, 31 år gamle kvinnen ønsker å høre mer fra politiet når saken mot henne er avgjort, central og west zealand politiet sa i 24-timers rapporten.