Ny koronavariant skaper bekymring

05/01/2023 14:44

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I Tyskland er landets helseminister bekymret for den nye koronavarianten, som i dag utgjør en stor del av en økende smittekurve i USA.

Vi tenker ikke på det, men det er fortsatt mye koronasmitte i samfunnet og verden generelt. Spesielt i Kina er det høyt press på infeksjonen.

Skrur vi tiden tilbake litt over ett år, så vakte koronavarianten Omikron bekymring over hele verden. Bare i Danmark var det høyt smittenivå med Omikron.

Nå har det gått en god del tid, men i Tyskland er man igjen bekymret. Tysklands helseminister uttrykker dermed bekymring for en ny koronavariant, som også er knyttet til sykehusinnleggelser i det nordøstlige USA.

Det er omicron-varianten XBB.1.5 som forstyrrer. Den tyske ministeren Karl Lauterbach håper at man kan komme seg gjennom vinteren uten den store smitten, men han har beordret økt overvåking av spredningen av varianten i Tyskland bare for sikkerhets skyld.

– Vi har satt i gang overvåking for å avklare om denne varianten er i Tyskland – og i så fall i hvilken grad, sier Karl Lauterbach ifølge B.T.

Omikron XBB.1.5, stod forrige uke for mer enn 40 prosent av de amerikanske covid-19-tilfellene, viser offisielle data i USA.

Syv av ti av de amerikanske delstatene, som har økende infeksjoner og økende antall sykehusinnleggelser, ligger alle i det nordøstlige USA, opplyste Michael Osterholm, som forsker på infeksjonssykdommer ved University of Minnesota.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.