Par som overlevde massakren på den israelske festivalen: Nå forteller de om den forferdelige opplevelse

11/10/2023 20:00

Sofie

Nyheter
Amit Bar la ut et bilde av seg selv og partneren Nir på Instagram etter rømming. Foto: Instagram/amit_bar_
Amit Bar la ut et bilde av seg selv og partneren Nir på Instagram etter rømming. Foto: Instagram/amit_bar_
Nå deler de om den forferdelige opplevelsen.

Advarsel: Denne artikkelen inneholder urovekkende temaer

Et par som overlevde massakren på minst 260 mennesker på en musikkfestival i Sør-Israel har snakket om sine opprivende opplevelser.

Amit Bar og partneren hennes Nir hadde vært blant dem som deltok på Tribe of Nova-festivalen på Re'im, øst for Gazastripen, da Hamas-militante startet et overraskelsesangrep mot Israel lørdag 7. oktober.

Deltakere på festivalen ble først klar over at noe var galt da raketter begynte å fly over hodet fra Gaza. Mens rakettangrep fra Gaza ikke er uvanlig, spesielt i Sør-Israel, ble det snart klart at denne gangen var annerledes.

Hamas-militante klarte å bryte grensen mellom Israel og Gazastripen flere steder.

Det er ikke klart om de var klar over at musikkfestivalen fant sted eller skjedde på den, men når militante ankom begynte de å drepe sivile vilkårlig og ta andre som gisler.

Amit og Nir ble skilt fra vennen Ziv etter at han dro for å hjelpe andre. Etter at paret rømte, la Amit ut et bilde av henne og partneren på Instagram 9. oktober.

Hun skrev: "Du hører kulene som plystrer ved siden av oss og folk bare faller og de jævla terroristene bak oss som sirkler overalt på motorsykler som bare prøver å drepe.

«Når jeg forteller deg at jeg ikke har krefter, forteller du meg at jeg ikke har noe valg, og at vi må fortsette å løpe.

"Vi sluttet ikke å løpe før du og Ziv gikk fra hverandre og gjemte seg i buskene."

Hun la til: "Skuttene gikk over hodet, jeg visste aldri hvordan en pistol høres ut, terroristene går forbi og skyter hvor det er mulig, og vi gjør alt for å ikke bevege oss for å opprettholde stillhet.

"Det vi opplevde er umulig å fordøye, vi bare fortsetter å be om at Ziv kommer hjem til oss."

Minst 260 israelere er bekreftet å ha omkommet i massakren. Totalt har mer enn 900 israelere blitt drept i angrepet så langt, noe som gjør dette angrepet til et av de dødeligste for israelske sivile i landets historie.

Et ubekreftet antall israelere er også tatt som gisler av Hamas. Israel har iverksatt luftangrep mot Gaza som gjengjeldelse, med minst 687 mennesker i Gaza drept så langt, inkludert barn.

Strømforsyningen til Gaza er også avbrutt. Israels statsminister Benjamin Netanyahu har sagt at luftangrepene er «bare begynnelsen».

USAs president Joe Biden har uttrykt støtte til Israel, og har lagt ut et bilde av Det hvite hus opplyst i det israelske flagget med teksten: "I kveld sier Amerika tydelig til det israelske folket, til verden og til terrorister overalt som vi står sammen med Israel.

"Det vil aldri endre seg."