Pasient slo av respiratoren til pasienten i nabosenga: Ble tatt for drapsforsøk

22/12/2022 09:54

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En 72 år gammel kvinne er arrestert etter at hun skal ha slått av romkameraten på sykehus sin respirator – to ganger. Hun var irritert over lyden den laget.

Ifølge Daily Mail er en kvinne fengslet, mistenkt for drapsforsøk i den tyske byen Mannheim etter en hendelse på et sykehus tirsdag kveld.

Ifølge avisen sier politiet og aktor i sin forklaring at den mistenkte måtte skru av respiratoren til den 79 år gamle kvinnen. Selv om personalet fortalte henne at det var livsviktig for pasienten hun delte rom med, ble det slått av igjen senere samme kveld.

Den 79 år gamle naboen, som den pågrepne kvinnen delte rom med på sykehuset, var sengeliggende og avhengig av oksygen. Den mistenkte skulle etter planen møte for en dommer på onsdag og ble deretter ført direkte til fengsel.

En respirator er en maskin som kan gjøre pustearbeidet for en pasient ved å levere oksygen til alveolene og fjerne karbondioksid. Ifølge Den baserer seg ifølge Medisinsk fakultet ved Universitetet i Oslo på prinsippet om overtrykksventilasjon.

Ved normal innånding øker kroppen størrelsen på brysthulen og det genereres av den grunn et lite undertrykk som gjør at luften suges ned i lungene. Respiratoren derimot, presser luft ned i lungene ved overtrykk.

Under pandemien var respiratorer avgjørende for å redde livene til de sykeste pasientene.

Det er uklart hva den eldre kvinnen led av da respiratoren hennes ble koblet fra. Siden den fengslede romkameraten hennes er mistenkt for drapsforsøk, er det å anta at kvinnen overlevde at medpasienten drev og slo av respiratoren hennes. Det skriver Sosialnytt.