2 personer funnet død i Bergen

22/12/2022 08:48

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Politiet fikk melding om en livløs bloding kvinne, og fant også en skadd mann. Begge ble erklært død etter kort tid.

En kvinne og en mann ble funnet hardt skadd på Lønborg i Bergen.

Det opplyser påtaleansvarlig Inger-Lise Høyland under pressekonferansen på politihuset i Bergen onsdag kveld. Det skriver NRK.

Kvinnen ble funnet utendørs, mens mannen ble funnet inne i leiligheten.

-Begge har skader som tyder på straffbare handlinger, sa Høyland.

Begge to er sendt til Gades institutt for obduksjon. De er enda ikke indentifisert.

De har en formening om hvem det kan være, men har ingen sikkert identitet.

Høyland vil ikke kommentere om politiet har funnet drapsvåpen, om de to har en relasjon, eller hvilken vitneopplysning de har fått.

-Det er ingen siktet i saken. Vi har ikke nok til å konkludere hvor mange involverte det har vært. Vi jobber med flere hypoteser. Antall involverte er en av tingene vi undersøker, sier hun.

-Politiet kan stadfeste at to personer ble erklært døde etter kort tid, sa operasjonsleder Stein Rune Halleraker i Vest politidistrikt til NRK klokken 17.50.

-Politiet jobber med dette som et drap. Det er ingen tvil om at det har skjedd kriminelle handlinger her.

Det er sett inn store ressurser på både taktisk og teknisk etterforskning.

Listøl sier at politiet har snakket med flere naboer, men ikke gjort noe beslag i saken.

I ei pressemelding rett før klokka 18 opplyste politiet at den første personen vart send til Haukeland universitetssjukehus. Personen blei etter ei stund erklært død på sjukehuset.

«Parallelt med dette blei det sett i gang større arbeid med å finna årsaka til hendinga, og i samband med dette blei det funne ein annan blodig person inne på ei adresse i nærleiken. Denne personen blei umiddelbart frakta til sjukehus, og blei erklært død på sjukehuset,» skriv politiet.

«Politiet jobbar med store ressursar for å finna ut kven dei er og kva som har skjedd på staden. Per nå er dette uavklart. Det er ikkje noko som tyder på at det er fare for andre personar i området, og det er ingen personar som er evakuert,» sa de i pressemeldinga.