Pfizer kunngjør vaksineeffekt mot omikron

29/11/2021 15:13

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Pfizer kommer med en melding om effekten av omikron på vaksiner.

Infeksjonen sprer seg over hele verden som et annet damplokomotiv. Kappløpet om koronavirus virker nesten uendelig.

Den nylige økningen i smitte har ført til at mange land har gjenopptatt flere restriksjoner.

Fra i dag må du bruke munnbind og vise koronapass flere steder.

Den økende infeksjonen skyldes blant annet den svært smittsomme deltavarianten, som nå har fått en overmanning i form av den sørafrikanske varianten, som kalles omikron. Frykten for at vaksinene ikke skal dekke omikron er stor.

Nå kommer presseansvarlig i Norge for legemiddelselskapet Pfizer, som allerede har utviklet en koronavirusvaksine, med en melding om Pfizers effekt på omikron.

Pressesjef Joachim Henriksen i Pfizer Norge skriver i en e-post til Dagbladet at Pfizer og BioNTech gjennomfører detaljert overvåking av alle nye virusvarianter.

«Hensikten med denne overvåkingen er å avgjøre om nye varianter har egenskaper som gjør at de kan «gå under radaren» til vaksinen. Vi har nå begynt å teste egenskapene til den nye omicronvarianten av viruset, og antar at vi vil få gode svar på dette i løpet av de kommende ukene,» skriver han.

Så langt under pandemien har de ikke sett virusvarianter som klarer å omgå vaksinen, understreker Henriksen.

«Men skulle det være tilfelle, kan vi utvikle en ny skreddersydd vaksinevariant om tre måneder. Tidsbruken avhenger av både vitenskapelig arbeid og hvor raskt vi kan få formell godkjenning for en ny vaksine.»

 

 

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.