Flypersonalet isolert: Apekopper-utbrudd blant ansatte

22/06/2022 13:38

Emma

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Apekopper er fortsatt i utbrudd.

Akkurat nå er det igjen snakk om covid-19, som dessverre har mutert inn i en ny og mer smittsom variant av omikron. Det er ikke lenge siden et plutselig utbrudd av apekopper fikk flere land til å kjøpe vaksiner mot apekopper.

Heldigvis har infeksjonen vist seg å være relativt liten og begrenset, men likevel har den nå påvirket en del av British Airways kabinpersonale.

To piloter og ni flyvertinner og flyverter har alle vært i karantene i 21 dager etter at en ansatt ble smittet med apekopper.

Personalgruppen ble alle testet for sykdommen søndag kveld da de gjorde et opphold i det sørøstasiatiske landet Singapore, på vei tilbake til Storbritannia fra Australia.

En ansatt fortalte Metro:

– En av de ansatte testet positivt, så hele staben er nå i karantene de neste 21 dagene. Alle har fått beskjed om ikke å snakke om det - men det er alt alle snakker om.

På turen fra London-Sydney hadde personalet en enkelt dag i den australske storbyen før hjemreisen.

Det er ikke kjent om infeksjonen har skjedd her. En talsmann for British Airways sa:

"Vi samarbeider tett med Singapores helsemyndigheter og har tilbudt hjelp med all informasjon de trenger."

Storbritannia er landet i verden utenfor Afrika hvor infeksjon vanligvis hersker, som har registrert flest tilfeller av apekopper.

Siden 7. mai, da det første tilfellet ble registrert, har 574 smittetilfeller blitt oppdaget.

 

 

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.