Politi måtte gripe inn: Tilbud på Nutella fikk kunder til å gå amok

26/01/2018 12:30

Anniken Hauge

Nyheter
Boksene med Nutella fikk ikke lov å stå lenge på hylla da butikken lanserte tilbudet. Foto: Shutterstock
Boksene med Nutella fikk ikke lov å stå lenge på hylla da butikken lanserte tilbudet. Foto: Shutterstock
Det utviklet seg uro, håndgemeng og slåsskamper da en butikkjede tilbød Nutella til en vanvittig lav pris.

Det kan være vanskelig å styre seg hvis man plutselig oppdager et godt tilbud på hylla i matbutikken.

Selv om det egentlig bare står melk og appelsiner på handlelisten, så blir kurven ofte fort fylt opp med både pepsi max, sjokolade og andre fristelser.

Det gjelder også sjokoladepålegget Nutella, som fredag morgen fikk kundene til å slåss om glassene som var på tilbud i en matbutikk i Frankrike, skriver BBC.

Supermarkedskjeden Intermarché hadde satt ned prisen på Nutella med 70 prosent, fra 4,50 euro til kun 1,40 euro, hvilket tilsvarer cirka 14 kroner for et glass deilig Nutella. Det ble rett og slett for mye for de franske kundene, som kastet seg så frådende over tilbudet at politiet måtte tilkalles.

- De var som ville dyr. En Kvinne ble lugget, en eldre kvinne tok en hel kasse med Nutella opp på hodet og gikk, mens enn annen blå slått til blods, sier en anonym kunde til franske medier.

I supermarkedet stod ekspedientene maktesløse og hadde ingenting å stille opp med overfor de voldsomme kundene.

- Vi prøvde å stille oss opp mellom kundene, men vi ble bare dyttet vekk, sier en anonym medarbeider fra butikken Intermarché til den franske avisen Le Progrés.  

Firmaet bak Nutella, den italienske matvaregiganten Ferrero, beklager de voldsomme hendelsene i Frankrike, men understreker at det er supermarkedet som selv har satt den lave salgsprisen på Nutella. 

Ekspertenes dystre spådom: Vi er nære dommedag