Prins Harry har løyet: Nå kan det få store konsekvenser

12/01/2023

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I sin selvbiografi «Spare» innrømmer prins Harry tidligere kokainbruk. Det kan få store konsekvenser for ham.

I selvbiografien innrømmer prins Harry den oppsiktsvekkende innrømmelsen at han tok kokain et par ganger i løpet av sine villere festår.

Harry har tidligere innrømmet at han har røykt hasj og drukket mye alkohol, men dette er første gang han avslører at han også har tatt kokain.

Nå skriver avisen Daily Mail at visumsøkere som har en historie med ulovlige rusmidler, typisk vil få avslag på amerikansk visum. Men avisen påpeker at amerikanske immigrasjonsmyndigheter vurderer dette fra sak til sak.

Det er uklart om Harry, som flyttet til California med sin kone Meghan Markle i 2020, beskrev narkotikabruken sin i visumsøknaden. Innvandringseksperter advarer om at dersom han har løyet om fortiden sin, kan det føre til at visumet hans blir inndratt.

Amerikanske immigrasjonsregler sier at en persons nåværende og/eller tidligere handlinger, som narkotikabruk eller kriminelle aktiviteter, kan diskvalifisere søkere fra å få visum.

Det er uklart hvilken type amerikansk visum Harry har, men ifølge kilder avisen har snakket med, antas det at han enten har et ektefellevisum fra sin amerikanske kone, eller et 0-1 visum, som gis til personer med "ekstraordinære evne"..

Hvis Harry har et O-1-visum, som ofte gis til kjendiser og idrettsutøvere, må det fornyes etter tre år.

Paret flyttet til California i 2020, noe som betyr at visumet hans kan utløpe i år.

Læs også:

Bestemor 57: Starter med OnlyFans for å betale husleie Viktoria Winslow har slått seg sammen med datteren Zoe for å starte med OnlyFans.
"Farmen kjendis" skaper sterke reaksjoner: Produksjonen bryter loven Årets "Farmen kjendis" har gitt mange dramatiske og minneverdige øyeblikk.