Prins Harry i sorg

03/12/2020 14:50

Emma

Nyheter
Det har vært et tøft år for prins Harry.

Prins Harrys gudmor, Lady Celia Vestey, har dødd "plutselig, men fredelig" i en alder av 71 år.

Det skriver The Mirror.

Celia Vestey var en av de seks fadderne som ble valgt av prins Charles og prinsesse Diana for deres lille sønn tilbake i 1984. Celia Vestey var også en venn av dronning Elizabeth, og de to delte spesielt en stor interesse for hester. I 1981 giftet hun seg med Lord Samuel Vestey, som var ansatt ved hoffet, nettopp for å ta vare på de kongelige hestene.

Celia Vestey deltok også i bryllupet i 2018 da Harry giftet seg med Meghan Markle. Daily Telegraph rapporterer at «hun døde plutselig, fredelig, den 28. november, 71 år gammel».

Et tøft år for Harry og Meghan

I tillegg til den triste nyheten om dødsfallet, har det også vært et tøft år for harry- og Meghan-paret siden de mistet sitt ufødte barn tilbake i sommer. Tragedien fant sted en morgen i juli som «begynte så vanlig som noen annen dag», skriver The Daily Star.

I en personlig spalte som hertuginnen av Sussex, Meghan Markle, har skrevet i New York Times, beskriver hun hva som skjedde.

"Etter å ha skiftet bleie følte jeg en voldsom krampe. Jeg satte meg ned på gulvet med ham i armene mine og nyset en vuggesang for å holde oss begge rolige, men den muntre melodien var en skjærende kontrast til min følelse av at noe ikke fungerte."

"Jeg visste da jeg holdt fast på mitt førstefødte barn at jeg mistet mitt andre," skriver hun i kolonnen, og forteller om den triste hendelsen.

Ble fraktet til sykehus

Hun utdyper i spalten hvordan hun senere ble tatt med til sykehuset der prins Harry var ved hennes side. Mens hun var i sykehussengen, holdt hun fast i hånden mens de begge gråt.

"Jeg stirret på de kalde hvite veggene, øynene lukket inn. Jeg prøvde å forestille meg hvordan vi skulle gå videre."