Prinsesse Märtha Louise: "Tvunget vekk fra kongehuset"

08/11/2022 12:18

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Tirsdag formiddag kom beskjeden om at prinsesse Märtha Louise (51) ikke lenger vil representere Kongehuset og at hun frasier seg sine offisielle oppgaver.

Den svenske kongehuseksperten er klar i sin tale. 

“Prinsesse Märta Louise ønsker å bidra til et tydeligere skille mellom egne aktiviteter og tilknytningen til Kongehuset. Prinsessen har derfor, i samråd med Hans Majestet Kongen og den nærmeste familien, bestemt at hun på det nåværende tidspunkt ikke skal utføre offisielle oppgaver for kongehuset”, heter det i pressemeldingen fra kongehuset.

Hun beholder imidlertid prinsessetittelen, skriver Dagbladet

Den svenske kongehuseksperten Johan Lindwall forteller overfor Dagbladet at denne beslutningne ikke kom overraskende på. 

-Jeg synes det er ventet med tanke på kritikken som har kommet over lengre tid. Dette var uholdbart i lengden. 

-Jeg synes det er en helt riktig beslutning og tror ikke at prinsesse Märtha Louise kommer til å jobbe for kongehuset på mange, mange år igjen. I alle fall ikke så lenge hun og Durek Verrett er sammen fordi det er blitt så mye dårlig publisitet rundt dem som par og de er blitt så kritisert, utdyper Lindwall. 

Selv om han mener det er en god avgjørelse, er han imidlertid overbevist om at det ikke er etter prinsessens ønske. 

-Jeg tror det er med stor sorg at hun gjør dette. Og jeg tror ikke at det er hennes avgjørelse, me at kronprins Haakon (49) og kong Harald (85) har gått sammen og bestemt det. De har mok sagt at det ikke var noe annet alternativ og at dette måtte skje, mener kongehuseksperten og legger til:

-Jeg er overbevist om at hun er tvunget vekk fra kongehuset og prinsessejobben. Dette ville hun ikke selv, men hun er rett og slett tvunget til å gå med på denne avgjørelsen. 

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle mener det at prinsessen nå ikke lenger vil representere kongehuset ikke kommer til å utgjøre så stor forskjell i praksis.

- Prinsesse Märtha Louise har ikke representert kongehuset så mye på mange år, så jeg tror det er mer en prinsipiell avgjørelse hvor de ønsker å vise større avstand mellom det kongehuset gjør og det Märtha gjør.