Prinsesse Märtha Louise uttrykker den intense sorgen etter ekskjærestens død

16/02/2023 12:52

Emma

Nyheter
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Den norske prinsessen forteller om årene etter eksmannens selvmord.

Det sendte sjokkbølger gjennom Norge da det kom frem at prinsesse Märtha Louises eksmann, Ari Behn, hadde mistet livet i et selvmord i 2019.

Siden den gang har prinsessen fortalt om den store sorgen som fulgte med eksmannens død, og hvordan hun fikk vite om den tragiske hendelsen midt i julen.

Og nå åpner prinsesse Märtha Louise opp for BILLED-BLADETom årene etter Ari Behns død.

– Jeg har vært trist, men ikke sørgende. Dette er to forskjellige ting. Når du sørger, blir du fysisk utmattet apatisk og får ikke ting gjort. Du får bare slik at du ikke kan håndtere noe, sier prinsessen.

Prinsessen forteller til ukeavisen at hun i tillegg til å måtte håndtere sin egen sorg, har måttet forholde seg til at barna også har mistet faren sin. 

– Barna følte seg så skyldige da de var lykkelige etter Aris død, men som jeg sa til dem, du kan ta en pause i sorgen. Sorgen varer livet ut og kommer alltid tilbake, så du trenger pauser hvor du får være lykkelig.

Og ifølge prinsesse Märtha Louise er det viktig å ikke dømme, da folk håndterer sorg veldig annerledes.

– Det er så viktig å være sint, trist og bitter. Alle slags følelser. Og glad, for det er ofte at du ikke tør å være lykkelig når du er i sorg, sier hun.

Læs også:

5 frukt og grønnsaker du aldri bør skrelle Det er flere gode nyheter enn bare det faktum at du ikke trenger å bruke tid på å skrelle.
Nå er det avgjort: Disse hunderasene er de dummeste En hundepsykolog har laget en liste som rangerer hunderaser etter intelligens.