Putins trussel: "Vi har ikke begynt for alvor i Ukraina"

08/07/2022 10:56

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Putin sier nå at Russland «ikke har begynt for alvor i Ukraina».

I en TV-sendt tale til landets parlament torsdag sa den russiske presidenten at sjansene for fredssamtaler ville avta etter hvert som krigen fortsatte.

Og han legger ansvaret for krigen mot den vestlige verden.

– Alle bør vite at vi ikke har begynt seriøst ennå. Samtidig avviser vi ikke fredssamtaler. Men de som avviser dem, bør vite at jo lenger det varer, jo vanskeligere blir det for dem å forhandle med oss, sa Putin.

Det var første gang på mange uker at han snakket om diplomati - etter gjentatte russiske uttalelser om at fredssamtaler med Ukraina har brutt sammen.

"I dag hører vi at de vil beseire oss på slagmarken. Hva kan du si, la dem prøve," sa Putin i talen.

– Vi har hørt mange ganger at den vestlige verden vil kjempe mot oss til den siste ukraineren. Det er en tragedie for det ukrainske folket, men det ser ut til at alt fører til dette.

Den russiske presidenten beskylder Vesten for å bruke konflikten i Ukraina for å forsøke å isolere og svekke Russland. Det skriver blant annet Aftonbladet.

"Historiens gang kan ikke stoppes. Ethvert forsøk fra den forente vestlige verden på å pålegge sin versjon av en global verdensorden er dømt til å mislykkes," sa presidenten.