Regjeringen halverer Norges importkvote for tobakk

21/12/2022 15:21

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Fra 1. januar 2023 halveres mengden tobakk som importeres til Norge.

Det bekrefter regjeringen i onsdagens pressemelding. Vedtaket ble foreslått allerede i oktober, men det er først nå vedtatt. Det skriver Abcnyheter.

Fra nyttår kan personer bosatt i Norge ta 100 sigaretter, 125 gram andre tobakksvarer (f.eks. snus eller tobakksruller) eller 100 gram andre nikotinprodukter og 100 sigarettpapir i bagasjen avgiftsfritt når de kommer fra utlandet til Norge.

Dette blir også mengden som selges i taxfree-butikker når du ankommer Norge. Frp-representant Roy Steffensen forteller til NTB at han reagerer på regjeringens vedtak. Han mener det er vanskelig å forstå.

– Nå blir det en særnorsk regel, som vil kreve at internasjonale selskaper lager egne kartonger kun for nordmenn. På samme fly fra utlandet kan altså en norsk statsborger nå kun ta med fem pakker røyk, mens en utenlandsk statsborger kan ta med ti pakker. Dette er rett og slett molbopolitikk og burde ikke vært vedtatt, sier Steffensen til NTB.

På tax free-utsalg på flyplasser kan det i dag selges sigaretter i hele kartonger. En kartong sigaretter inneholder i dag normalt 200 sigaretter.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.