Rekordmange turister til norsk turistmål: Må avvise folk

20/07/2023 12:30

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Det kommer rekord mange mennesker forbi turistmålet.

Akkurat nå velger mange å ta turen til den norske turistattraksjonen Preikestolen. Veldig mange.

Det betyr også at noen ganger må du avvise folk og be dem om å komme tilbake på et annet tidspunkt.

Det skriver VG.

Fredag i forrige uke ble det satt dagsrekord med 5.800 besøkende på det norske høyfjellsplatået, og flere turistbyråer melder allerede om «sommerrekord».

Ifølge Helge Kjellevold i Stiftelsen Preikestolen har 175.000 turister besøkt stedet så langt, noe som er en økning på 15 prosent sammenlignet med i fjor, som også var et rekordår.

Det betyr også at mange mennesker må passere gjennom området hver dag.

Tidligere år har det vært køkaos på vei opp til Preikestolen, men slik er det ikke i år, forklarer Helge Kjellevold til VG.

I stedet er du «godt forberedt»:

– Spesielt på dagen med besøksrekord fungerte det bra. Når parkeringsplassen er full, avviser vi folk og de kommer tilbake senere på dagen. Det handler om å spre trafikken, sier han.

De første turistene ankommer stedet kl 05-06 om morgenen, mens de siste returnerer fra toppen av fjellet rundt 22-23 om kvelden.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.