Russisk oberst: Vi har et stort problem

18/05/2022 10:34

Emma

Nyheter
Foto: Rossyia 1
Foto: Rossyia 1
Tidligere oberst kommer nå med flere dystre meldinger.

Kritiske innlegg på russisk stats-TV er få og langt mellom. Det er å foretrekke uten og skulle noen fortsatt våge pelsen og si noe kritisk, så har det ofte konsekvenser.

Men mandag 16. mai, tidlig på ettermiddagen, skjedde det da en pensjonert oberst, som nå er militæranalytiker for flere russiske medier, kom med en ganske oppsiktsvekkende kunngjøring om situasjonen i Ukraina.

– Det største problemet med vår militære og politiske situasjon er at vi er geopolitisk isolert og hele verden er imot oss, selv om vi ikke vil innrømme det, sier Mikhail Khodarenok, tidligere medlem av den russiske generalstaben, til TV 2.

Obersten tilfredsstilt seg ikke med å si at Russland er i en ekstraordinær situasjon. Han gjorde også en dyster prognose for Russlands militære i tiden som kommer.

- Den generelle strategiske situasjonen er at ukrainere kan bevæpne en million menn. De sier selv at det ikke er noe problem for dem å mobilisere en million soldater, sa Mikhail Khodarenok, og la til at den ukrainske hæren mottar moderne våpen fra Vesten, så russerne vil derimot møte en godt bevæpnet gigantisk hær.

Khodarenok mener derfor at denne millionen soldater bør betraktes som en svært reell trussel i nær fremtid. Det må være en del av strategien at situasjonen kan forverres betydelig, det høres ut.

Mikhail Khodarenok oppfordret også til ikke å lytte til informasjonen som ble gitt på TV.

Khodarenok gir ikke mye for den ‘beroligende informasjonsmedisinen’ som ifølge ham kommer fra russisk stats-TV.