Russland fjerner alderskrav for soldater

27/05/2022 08:59

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
I et desperat forsøk på å rekruttere flere soldater har Russland valgt å fjerne alderskravet.

Krigen i Ukraina har nå vart i mer enn tre måneder, og det er nok mye lenger enn Russlands president Vladimir Putin hadde forventet.

I begynnelsen av invasjonen sa han at han forventet at det skulle være en rask "spesiell operasjon" i Ukraina, som til og med kan være over om noen dager eller uker.

Tiden har imidlertid vist at det ikke var slik det skulle gå.

Dette har flere konsekvenser, men spesielt for Russland skaper det problemer da de går tom for soldater av en veldig spesiell grunn.

Putin har fortsatt ikke erklært krig mot Ukraina, noe som betyr at Russland i teorien ikke er i krig og derfor «bare» har rundt 200.000 soldater til rådighet.

Hvis Putin ønsker å benytte seg av hele hærens styrke på rundt to millioner tropper og tvinge folk til å reise til Ukraina, må han erklære krig mot landet, men han er ikke interessert i det, da han fortsetter å holde at det bare er en «militær spesiell operasjon».

Les mer om det ved å klikke her

Fjerner aldersgrensen

I et forsøk på å rekruttere flere soldater har Russland ifølge TV2 valgt å fjerne den øvre aldersgrensen for soldater i den russiske hæren. 

Før ble det sagt at russerne måtte være 40 år på det meste, og utlendinger måtte være 30 år på det meste, men det er ikke lenger tilfelle.

Nå kan alle og alle over 18 år verve seg til styrkene og delta i krigen i Ukraina på Russlands side.

I skrivende stund har Russland utplassert rundt 150.000 soldater til Ukraina, og mellom 15-30.000 av dem har allerede mistet livet.