Smitten fortsetter å stige: Har steget over 50% på en uke

17/06/2022 09:00

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock,com
Foto: Shutterstock,com
Smitten stiger igjen.

De fleste har heldigvis lagt koronaviruset bak seg. Etter to nedstengninger på to år, bør COVID-19 være over som en sosialt kritisk sykdom, men det kan være for tidlig å si ennå.

Infeksjonen øker akkurat nå. Det skjer i en sesong som vanligvis er dårlig for et virus.

Fra uke 22 til uke 23 har det vært en økning på 53 prosent i antall bekreftede koronavirussaker fra 3805 tilfeller til 5830 tilfeller.

Som tallene viser, er den høye prosentvise økningen basert på ganske lav infeksjon.

Økningen i antall nye tilfeller skjer parallelt med at den positive renten øker både nasjonalt, på tvers av alle regioner og i de fleste aldersgrupper.

Den økende infeksjonen skyldes hovedsakelig den nye Omikron-varianten BA.5. Varianten forventes å bli den dominerende koronavirusvarianten i sommer.

Også antall nye sykehusinnleggelser knyttet til koronaviruset har økt med 23 prosent til 220 innlagt på sykehus i uke 23. Personer i aldersgruppen mellom 70 og 89 år er fortsatt de som tar mest plass i denne statistikken.

Antall innleggelser på intensivavdelinger er imidlertid stabilt. Det samme er antall dødsfall relatert til koronaviruset.

 

 

Læs også:

Gjør 200 push-ups daglig i en måned: Dette vil skje med kroppen din Push-ups trener ikke bare armer, skuldre og bryst.
Har tatt en vill avgjørelse: H&M-konsernet fjerner XXL-størrelse for denne kjeden Lav etterspørsel har fått kjeden til å ta denne beslutningen.