Sprø lov vedtatt i USA: Gjør det lovlig å skyte og om nødvendig drepe politifolk

23/01/2023

Emma Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En lov har skapt mye debatt i den amerikanske delstaten Indiana.

Politibetjenter i Indiana er mildt sagt misfornøyde med en lov som er vedtatt i delstaten.

Og du skjønner det.

Loven gjør det lovlig i visse tilfeller å skyte og om nødvendig drepe politifolk.

Det skriver flere internasjonale medier.

Loven er en utvidelse av en lov vedtatt i 2006 som sier at alle innbyggere i Indiana har rett til å gjøre alt som er nødvendig for å forhindre at uautoriserte personer bryter seg inn i bilen eller eiendommen deres; til og med drepe.

I den loven var det imidlertid en uttalelse som sa at du ikke hadde rett til å gjøre motstand hvis politiet prøvde å få tilgang til bilen eller eiendommen din, men nå gjør du det.

Lovendringen sier at alle som bor i Indiana har rett til å bruke hvilken som helst makt som trengs for å holde uautoriserte personer, inkludert politibetjenter, ute av bilen eller eiendommen hvis de prøver å få tilgang ulovlig.

Det betyr at du ikke må gjøre lovlig motstand hvis politiet lovlig skal ha tilgang til hjemmet eller bilen din, men det betyr også at du om nødvendig må skyte og drepe politifolk som ulovlig prøver å få tilgang til hjemmet eller bilen din.

Og det er statspolitiets fagforening langt fra fornøyd med.

Forbundet frykter at innbyggerne i staten misforstår loven og utnytter den til å bruke vold mot offiserer.

«Noen kommer til å slippe unna med å drepe en offiser på grunn av denne loven,» sa en politikommissær ved navn Joseph Hubbart.

Presidenten for statspolitiets fagforening sa også: «For de som ikke tar seg tid til å lese loven ... Det blir ødeleggende for noen å tro at de har rett til å gjøre motstand hvis de bare tror at en politimann gjør noe ulovlig.»

Loven, som fikk sterk støtte fra US National Rifle Association (NRA), har bare blitt vedtatt i Indiana.

Det ble allerede vedtatt i 2012, men har først nå fått mye oppmerksomhet i resten av USA og verden.

Læs også:

Bestemor 57: Starter med OnlyFans for å betale husleie Viktoria Winslow har slått seg sammen med datteren Zoe for å starte med OnlyFans.
"Farmen kjendis" skaper sterke reaksjoner: Produksjonen bryter loven Årets "Farmen kjendis" har gitt mange dramatiske og minneverdige øyeblikk.