Står sommerferien i fare? Norsk ferieparadis innfører forbud

04/06/2024 10:03

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Et av nordmenns favorittreisemål har innført flere forbud i kampen mot masseturismen.

Vi nordmenn elsker å reise. Kanskje skyldes det mangelen på sol og de store regnmengdene vi ofte opplever her hjemme.

Uansett er det først og fremst solrike og varme land som Spania, Italia og Hellas som står høyt på listen over favorittdestinasjoner.

Nå har imidlertid en av favoritt-destinasjonene innført noen forbud som kan stå i veien for noen nordmenns sommerplaner.

Det er den verdenskjente italienske byen Venezia, som ligger i det nordøstlige Italia, som har innført en rekke forbud i et forsøk på å bekjempe masseturismen. Det melder BBC.

Venezias kamp mot masseturismen begynte faktisk allerede i 2021, da cruiseskip ble forbudt å legge til kai ved kanalbyen.

Så, i begynnelsen av 2024, innførte byen en såkalt turistskatt på 5 euro i et forsøk på å redusere antallet utenlandske turister som besøker byen.

Og det har hjulpet! Antall besøkende til byen på rundt 250 000 innbyggere har riktignok gått ned, men det er ventet at det i årene som kommer igjen vil stige til et høyere nivå enn det opplevde i 2019 før pandemien.

I 2019 ble Venezia besøkt av rundt 13 millioner turister, og det sier seg selv at dette har stor innvirkning på en historisk by med rundt 250 000 innbyggere.

Derfor settes det nå inn enda flere tiltak for å bekjempe masseturismen.

Et av tiltakene er at høyttalere heretter skal være forbudt i byen. I tillegg vil det framover være et tak på maks 25 personer når man besøker byen som en del av en gruppe.

Disse tiltakene kommer i kjølvannet av UNESCOs advarsel i fjor om at Venezia sto i fare for å bli plassert på en liste over verdensarvsteder i fare, blant annet på grunn av overturisme.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.