Star Trek-stjerne død

01/08/2022 09:46

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hollywood-stjernen har gått bort i en alder av 89 år.

Nichelle Nichols, best kjent for sin rolle som Uhura i den originale «Star Trek»-serien, gikk bort lørdag kveld i en alder av 89 år.

Det skriver media Variety.

Hennes død har blitt bekreftet av Gilbert Bell, som i 15 år har vært hennes manager og forretningspartner.

Det var flere ting som bidro til å gjøre hennes rolle i den originale "Star Trek" -serien noe spesielt. Blant annet deltok hun i et av de første kyssene mellom en svart og hvit person i hele TV-historien.

Det var et modig trekk som krevde både henne selv, hennes medstjerne William Shatner, 'Star Trek' skaperen Gene Roddenberry og NBC, tid til å bli vurdert.

Foto: Shutterstock.com

Episoden der kysset fant sted heter 'Platon's Stepchildren' og ble sendt for første gang i 1968. Det ble skrevet på en slik måte at Uhura og kaptein Kirk ikke valgte å kysse seg selv, men at de i stedet ble tvunget til å gjøre det av romvesener som kunne kontrollere bevegelsene sine.

Nichols tok på seg rollen som Uhura i originalserien, og spilte henne i «Star Trek: The Animated Series». Hun hadde også rollen i de seks første «Star Trek»-filmene.

På et tidspunkt vurderte hun imidlertid å forlate 'Star Trek' da hun ønsket å forfølge en karriere på Broadway i stedet. Martin Luther King jr., som var en stor fan av serien, klarte imidlertid å overtale henne til å bli værende i showet.

Tilbake i 2015 fikk Nichols slag. I 2018 ble hun også diagnostisert med demens, noe som skjedde i forbindelse med en vergemålstvist mellom hennes manager Bell, en venn av sønnen.

Nichols var både gift og skilt to ganger. Hun etterlater seg sønnen, Kyle Johnson.