Stor tragedie i fornøyelsesparken

23/03/2023 14:40

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
Krasjer i bakken.

Fornøyelsesparker er ment å være morsomme steder; et sted hvor barn skriker av glede og voksne får muligheten til å finne sitt indre barn og glemme problemene for en stund.

Turene i disse parkene kan få adrenalinet til å pumpe mens du glider inn og ut, opp og ned eller rundt og rundt.

Men fordi maskiner kan svikte, kan også fornøyelsesparker være skumle.

Det er akkurat det folk i Ajmer-distriktet i Rajasthan-regionen i Nord-India opplevde da de hoppet på en tilsynelatende ikke fullt så uskyldig tur.

Det er uklart nøyaktig hva turen skal gjøre når den fungerer normalt, men det ser ut til å løfte en gruppe mennesker opp flere etasjer.

Den sirkulære turen roterer deretter rundt en akse for å gi folk på toppen en fantastisk 360-graders utsikt over omgivelsene.

Deretter må den falle mot bakken i raskt tempo og deretter bremse opp akkurat i tide.

Men i denne videoen bremser ikke turen og krasjer i bakken på bare to sekunder. Elleve personer ble skadet i ulykken og ble deretter fraktet til et sykehus i nærheten.

Politiet opplyser at hendelsen skjedde etter at en kabel brøt i kjøreturen.

Dette koblet fra den roterende plattformen som holdt alle sammen fra den sentrale søylen, som deretter fikk den til å krasje til bakken.

Mens man skulle håpe at dette var en isolert hendelse med fornøyelsesparker, skjer disse tingene fra tid til annen.

En spretterttur på et Winter Wonderland-arrangement i London brøt med to personer fanget inne i den lille ballen. Slangbosse-rittene drives av en fjærmaskin som legger mye press på båndene som holder metallkulen.

Når alt ser klart og klart ut, trykker operatøren på en knapp som sender kapselen i høy hastighet til himmelen.

Kapselen er koblet til strukturen med to store, elastiske bånd. I Winter Wonderland gikk det imidlertid galt da en av stroppene knakk og kapselen skjøt opp og over til den ene siden før den traff en av de to stolpene som holdt strukturen oppe.

En talsperson for Winter Wonderland Hyde Park sa til LADbible den gang:

"Vi kan bekrefte at det var et teknisk problem med den omvendte strikken onsdag kveld. Begge gjestene ble trygt eskortert av turen, undersøkt av våre lokale medisinere og var uskadd."