Supermarked fjerner «best før»-datoen på varene deres

03/08/2022 10:19

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
Fremover vil et supermarked velge å fjerne den 'beste før' datoen på flere hundre varer.

Når folk er ute og handler, ser mange på bunnen eller toppen av produktet for å finne ut salgsdato. Ingen ønsker å bruke penger på et produkt som bare trenger å bli kastet ut når du kommer hjem.

Imidlertid er ikke alle klar over at det ikke alltid er det "samme" som er skrevet på produktene. Det er to forskjellige etiketter.

Best før og salgsdato.

Hvis du ser en vare som har overskredet salg innen-datoen, kan det være lurt å forlate den eller fortelle det til de ansatte. Hvis du ser en vare der den beste før-datoen er overskredet, skjer det faktisk ingenting når du kjøper det og spiser det.

Best før datoen legges bare til for å fortelle når elementet vanligvis vil være best. På den annen side vil det ikke nødvendigvis være skadelig for helsen hvis du spiser den etter denne datoen. Selvfølgelig bør det være i moderasjon.

Av samme grunn har den britiske supermarkedkjeden Waitrose valgt å fjerne best-før-datoen på flere hundre av varene sine. Årsaken er å bli funnet i det faktum at mange ikke engang innser at det ikke er noe galt med å spise produkter som har passert denne datoen.

Derfor ønsker de å fjerne datoen, da det vil bidra til å bekjempe matavfall.

"Ved å fjerne den beste før-datoen fra produktene våre, ønsker vi at kundene våre skal ha full diskresjon om et produkt fortsatt er spiselig. eller ikke, noe som igjen øker sannsynligheten for at den spises i stedet for å kastes ut," sa Marija Rompani, gruppens bærekraftsdirektør, ifølge østerrikske heute.at

Nå må kundene med egne øyne vurdere om produktet fortsatt er godt nok til å bli spist.

Hva synes du om den nye strategien?