Susans tur til Rema 1000 tok en uventet vending: Nå vil hun og andre kunder anmelde butikken

05/07/2024 19:33

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
– Det var utrolig skuffende og frekt, sier Susan.

En tilsynelatende ordinær handletur tok en uventet vending for Susan Jensen da hun forsøkte å betale med en 1000 lapp i Rema 1000 i den danske byen Tårnby mandag 25. desember.

Til tross for hennes langvarige kundeforhold til butikken og et ønsket beløp på bare 300 danske kroner i retur, ble Susan møtt med en kontantkrig som nå vekker oppmerksomhet fra flere kunder og til og med en trussel om å klage til Forbrukerombudet.

Dette skriver KøbenhavnLIV.

Den dramatiske episoden startet i kassen, der Susan, som alltid har satt pris på butikkens gode service, prøvde å betale med en 1000 lapp. Hun ble imidlertid møtt med avslag fra de ansatte, som hevdet at de ikke kunne akseptere den store på grunn av manglende endring.

Til tross for Susans forsikring om at hun bare ville ha 300 kroner tilbake, eskalerte situasjonen da butikkens eier kom til kassen og foreslo at Susan bare skulle forlate varene sine og gå.

"Da ble jeg sur og andre kunder ristet på hodet. Ja, flere kunder informerte eieren om at han ikke kunne nekte å ta imot kontanter i henhold til en klausul om betalingsmiddel (...) Jeg ga meg ikke, og til slutt sa eieren på en veldig sint måte: Så gi dem til henne! Det var utrolig skuffende og frekt," sier Susan Jensen, som nå sammen med andre kunder skal ta kontakt med Forbrukerombudet.

Kommunikasjonssjef Jonas Schrøder forteller at flere Rema 1000-butikker har hatt utfordringer med 1000-på grunn av utfasing av seddelen.

– Vi må forholde oss til kontantreglene og må kunne gi tilbake hvis vi kan. Derfor beklager vi saken og har også tidligere sendt ut en melding til butikkene om hva reglene er.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.