Millionær kjent fra Fox News tar opp kampen mot Trump

22/02/2023 07:44

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Forretningsmannen kunngjorde sitt kandidatur til å bli republikanernes kandidat til president for det amerikanske presidentvalget i 2024 på tirsdag.

Det skriver flere amerikanske medier - inkludert CNN.

Feltet av mulige republikanske presidentkandidater er fortsatt ikke stort.

For en uke siden annonserte den tidligere republikanske guvernøren og FN-ambassadøren Nikki Haley (51) seg som presidentkandidat i USA.

Med Ramaswamy har ekspresident Donald Trump nå en annen konkurrent i kappløpet om å bli republikanernes kandidat.

«Hvis vi skal sette Amerika først, må vi gjenoppdage hva Amerika er. Det er derfor jeg stiller som presidentkandidat,» sa han i en kronikk i Wall Street Journal.

– Jeg lanserer ikke bare en politisk kampanje, men en kulturell bevegelse for å skape en ny amerikansk drøm. En som ikke bare handler om penger, men om å kunne strebe etter det beste uten å måtte be om unnskyldning for det.

Politico beskriver ham som en «selverklært intellektuell gudfar i antiwoke-bevegelsen».

I kronikken tar han til orde for å skape en ny nasjonal identitet som gjør «woke-agendaen irrelevant». Han ønsker også blant annet å sikre USAs grenser.

Begrepet "å bli vekket" oversettes til det engelske ordet "våken" og betyr vanligvis en økt bevissthet om sosial og rasemessig urettferdighet.

Ramaswamy er millionær og har ifølge Politico tjent pengene sine ved å investere i bioteknologibransjen. Han er mest kjent for TV -opptredener på Fox News og en bestselger han har skrevet.

Tirsdag sendte han en uttalelse om sitt kandidatur til den føderale valgkommisjonen. Det er ventet at han vil tale på et republikansk møte i Polk County i Iowa torsdag.