Teknisk ekspert tar nettet med storm med skjult iPhone-funksjon: Kan spare deg penger

08/09/2023 10:30

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mange tror kanskje at de kan alle iPhones smarte funksjoner, men noe tyder på at akkurat denne funksjonen har gått manges nese forbi.

Med tanke på at vi alle er ganske mye klistret til telefonene våre fra morgen til kveld - det er ganske bemerkelsesverdig at det fortsatt er noen hemmeligheter om våre elskede enheter som vi ikke vet om ennå.

Kanskje du bør forberede deg på å bli blåst bort, for teknologiekspert Abi Bouhmaida har sparket internett med ekstremt nyttig skjult iPhone-funksjonalitet.

Abi, som går under navnet @forgoodcode på sosiale medier, har delt 'hemmeligheten' med sine 1,6 millioner følgere, og hevdet at en viss funksjon på telefonen din er 'den kraftigste appen i verden'.

Abi har delt et "livsforandrende" hack relatert til Apples Notes-app. "Notes er kanskje den beste gratis notatappen du kan bruke, forutsatt at du har en iPhone eller en Mac (ideelt begge deler).

Appen er fullpakket med funksjoner som mange notatapper tar betalt for, så hvis du fortsatt ikke bruker den, kan du kanskje vil prøve det», skrev han i innlegget.

Abi forklarte at enhver iPhone-bruker kan bruke Notes-appen til å skanne dokumenter og lagre dem som PDF-filer direkte på telefonen.

Deretter ga han en idiotsikker trinn-for-trinn-demonstrasjon for å spre ordet om den 'mektigste' funksjonen. Det er det LADbible skriver.

For å skanne dokumenter, sier Abi, åpner du bare Notes-appen og velger et notat eller oppretter et nytt. Trykk på kameraknappen nederst til venstre på skjermen, og velg deretter "Skann dokumenter" fra menyen.

Skjermen vil da ta deg til kameraet med en instruksjon om: "Plasser dokumentet i rammen."

Når du er fornøyd med plasseringen, skannes dokumentet automatisk hvis enheten er i automatisk modus. Hvis den ikke er det, kan du slå den på øverst til høyre på skjermen.

Og hvis telefonen er i manuell modus, trykker du bare på utløserknappen.

Dra deretter hjørnet for å justere skanningen slik at den passer til siden, og trykk deretter på "Bruk skanning".

Det eneste som gjenstår er enten å "lagre" det skannede dokumentet eller - hvis du føler for det - fortsette å legge til enda flere skanninger.

Blant de andre hackene Abi delte var muligheten til å kopiere og lime inn tekst fra et fysisk dokument inn i Notes-appen din; del og synkroniser notatene dine med venner og familie; organisere notatene dine i mapper; og lage passordbeskyttede notater.

Innlegget har siden blitt viralt etter å ha fått mer enn 718 000 likes med et skred av kommentarer fra folk som er ivrige etter å dele reaksjonene sine.

"Dette er så nyttig! Jeg har hatt en iPhone i nesten 10 år og har aldri visst noen av disse tingene," avslørte en bruker.