Nå bryter Tom Hagens venner stillheten

27/01/2023 11:58

Sofie

Nyheter
Foto: Arkiv
Foto: Arkiv
Milliardær Tom Hagen har vært tiltalt i nesten 1000 dager for drap eller medvirkning til drapet på sin kone.

En kamerat sier til Dagbladet at han har endret seg.

Det er over fire år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra hjemmet sitt i Lørenskog. Hun var gift med milliardæren Tom Hagen, en av Norges rikeste menn.

Tom Hagen klarte 31. oktober 2018 ikke å få kontakt med sin kone, som da var 68 år, Anne-Elisabeth Falkevik Hagen.

Så han dro hjem og undersøkte. Da han kom hjem fant han huset tomt og et trusselbrev på gebrokkent norsk med krav om løsepenger på €9 millioner i kryptovaluta.

Hva som skjedde er fortsatt et mysterium. Teorier florerer. Det hele startet med en kidnappingssak. Ting snudde til slutt, 28. april 2020 pågrep politiet Tom Hagen.

Da hadde kona vært savnet i halvannet år. Han har siden blitt løslatt, men er fortsatt siktet for drapet på sin kone, som forsvarer Svein Holden er kritisk til.

Tom Hagen er for tiden siktet for drap eller medvirkning til drapet på sin kone, og har vært tiltalt i nærmere 1000 dager. Venner er bekymret for endringene de ser.

– Jeg tror Tom er på sitt svakeste akkurat nå. Den psykiske belastningen av å ha en siktelse hengende over seg … Han vil jo ikke være ute blant folk. Vi er urolige for ham, sier Tom Nilsen til Dagbladet. Nilsen er en av Tom Hagens nærmeste venner.

Kameraten håper nå politiet kan frafalle siktelsen mot Tom Hagen.

– Det var derfor jeg sa ja til å stille: Vi synes synd på hele familien. Det er ikke bare med tanke på siktelsen, men også dette med Lisbeth, de har jo ikke en grav å gå til. Ingen vet hva som skjedde … Eller noen vet. Men familien vet ikke, sier Nilsen til avisa.

De to mennene møttes vanligvis på vanlige kaffebarer, men nå er Tom Hagen stort sett hjemme eller på kontoret. Han synes det blir mye blikk.

– Vi prøver jo å få ham med ut, men jeg merker at det tar på, disse tre åra med siktelsen hengende over seg. Hvis han hadde sittet her med oss nå, hadde han følt blikkene, sier Nilsen.

– Det er jo tøft for ham. Men jeg merker at tonen har skiftet seg litt, det er flere som begynner å synes synd på ham nå, og som lurer på om politiet har tatt feil. For et par år siden var folk flest negative, mener Nilsen.