Trist farvel: Gigantiske pandaer må nå forlate dyrehagen

02/12/2023 11:00

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Pandaene var nær ved å få en unge under oppholdet.

Storbritannias eneste pandapar, de to gigantiske pandaene Yang Guang og Tian Tian, gumler bambus foran publikum i Edinburgh Zoo for siste gang torsdag, før de avslutter sitt 12 år lange opphold og vender hjem til Kina.

Det melder nyhetsmediet Reuters.

De siste ukene har dyrepassere sørget for at de to pandaene har blitt vant til kasser som en del av forberedelsene til den lange hjemreisen, som er ventet å finne sted i begynnelsen av desember.

Paret kom til Edinburgh i 2011 som en del av en tiårig avtale mellom Royal Zoological Society of Scotland (RZSS) og China Wildlife Conservation Association (CWCA). Avtalen ble forlenget med to år på grunn av pandemien.

Ved ankomst håpet man at de skulle få en unge, men til tross for dyreparkens beste innsats, inkludert kunstig befruktning og flere tilfeller av medieoppmerksomhet rundt mulige graviditeter, skulle dette ikke skje.

Til tross for denne skuffelsen sa RZSS-sjef David Field at pandaene har hatt en svært positiv innvirkning på dyrehagen.

"Yang Guang og Tian Tian har vært medvirkende til å inspirere millioner av mennesker til å tenke mer på naturen," sa han i en uttalelse.

Veldedighetsorganisasjonen RZSS uttalte at den hadde betalt $ 500,000 årlig til CWCA i henhold til vilkårene i den utvidede avtalen. Edinburgh-bjørnenes retur til Kina kommer samtidig som flere gigantiske pandaer også kommer tilbake fra USA, som en del av en avtagende arv der gigantiske pandaer fungerte som dyreambassadører.

Det begynte i 1972 da Kinas regjering presenterte to gigantiske pandaer som gaver til USA etter president Richard Nixons historiske besøk til det kommunistiske landet.

Tidligere i november ble Washingtons tre bjørner returnert, etterfulgt av de fra dyreparker i Memphis og San Diego.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.