Ukraina er sikker: I september er denne delen vår igjen

26/07/2022 08:48

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ukraina mener de ser et vendepunkt slik at de igjen kan satse mer offensivt i kampen mot Russland.

Krigen i Ukraina har nå pågått i fem måneder. I løpet av de fem månedene har det skjedd mye. Store deler av Ukraina er nå bombet for å knuse, og derfor har millioner flere blitt sendt på flukt fra sine hjem.

De siste ukene har kampene hovedsakelig vært sentrert rundt Øst-Ukraina, spesielt i Donbass-regionen der de to breakaway-republikkene Luhansk og Donetsk ligger.

Det er derfor i ferd med å bli en god stund siden Russland overtok regionen Kherson, som ligger i Sør-Ukraina.

Men selv om det for tiden er i russiske hender, har Ukraina ikke gitt opp å gjenvinne kontrollen over regionen, som under normale omstendigheter har rundt 200.000 innbyggere.

Ifølge Guardian har ukrainske militære tjenestemenn hevdet at et «vendepunkt» i kampen for å gjenerobre området nærmer seg, og sier de vil bruke vestlige våpen for å frigjøre området fra russisk okkupasjon.

Sergiy Khlan er assistent for den administrative lederen av Kherson-regionen. I et intervju med ukrainsk fjernsyn sa han: «Vi kan si at det har skjedd et vendepunkt på slagmarken.»

Vi bytter fra defensiv til motoffensiv handling. Vi kan si at Kherson-regionen sikkert vil bli frigjort innen september, og alle okkupasjonsmenns planer vil mislykkes.

Det er de siste leveransene av store våpen fra Vesten som virkelig har hjulpet Ukraina tilbake i kampen mot Russland flere steder, inkludert i det sørlige området rundt Kherson.