Ukraina er sikker: I september er denne delen vår igjen

26/07/2022 08:48

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ukraina mener de ser et vendepunkt slik at de igjen kan satse mer offensivt i kampen mot Russland.

Krigen i Ukraina har nå pågått i fem måneder. I løpet av de fem månedene har det skjedd mye. Store deler av Ukraina er nå bombet for å knuse, og derfor har millioner flere blitt sendt på flukt fra sine hjem.

De siste ukene har kampene hovedsakelig vært sentrert rundt Øst-Ukraina, spesielt i Donbass-regionen der de to breakaway-republikkene Luhansk og Donetsk ligger.

Det er derfor i ferd med å bli en god stund siden Russland overtok regionen Kherson, som ligger i Sør-Ukraina.

Men selv om det for tiden er i russiske hender, har Ukraina ikke gitt opp å gjenvinne kontrollen over regionen, som under normale omstendigheter har rundt 200.000 innbyggere.

Ifølge Guardian har ukrainske militære tjenestemenn hevdet at et «vendepunkt» i kampen for å gjenerobre området nærmer seg, og sier de vil bruke vestlige våpen for å frigjøre området fra russisk okkupasjon.

Sergiy Khlan er assistent for den administrative lederen av Kherson-regionen. I et intervju med ukrainsk fjernsyn sa han: «Vi kan si at det har skjedd et vendepunkt på slagmarken.»

Vi bytter fra defensiv til motoffensiv handling. Vi kan si at Kherson-regionen sikkert vil bli frigjort innen september, og alle okkupasjonsmenns planer vil mislykkes.

Det er de siste leveransene av store våpen fra Vesten som virkelig har hjulpet Ukraina tilbake i kampen mot Russland flere steder, inkludert i det sørlige området rundt Kherson.

 

 

Læs også:

Hell eddik i vaskemaskinen: Når du ser hvorfor vil du aldri gjør noe annet Klesvask kan være veldig kjedelig, men selvfølgelig er nyvaskede klær alltid hyggelig. Personlig elsker jeg følelsen og lukten av helt rene klær. Jeg er nok ikke alene om dette.