Fredag undertegner både Russland og Ukraina en avtale som gjør at korn kan eksporteres fra ukrainske havner via Svartehavet igjen.
Det sa det tyrkiske presidentkontoret torsdag kveld, ifølge Ritzau.
Tyrkias president Recep Erdogan og FN har fungert som meglere mellom Russland og Ukraina i forhandlingene.
Det er en avtale som Ukraina har gledet seg til i lang tid. Den har pågått i to måneder, og ble i forrige uke forhandlet frem i Tyrkia.
I forbindelse med signeringen av avtalen vil FNs generalsekretær António Guterres være til stede. Selve avtalen er utarbeidet av FN.
For tiden er det ukjent hva som er angitt i den nye avtalen. Det er imidlertid kjent at den vil bli signert av begge parter klokken 15.30 lokal tid i Istanbul.
Etter invasjonen av landet har Russland blokkert alle ukrainske havnebyer. Dette har betydd at det er opptil 25 millioner tonn korn i varehus i Ukraina som ikke kan eksporteres.
Når avtalen er signert og eksporten igjen vil bli åpnet, vil de mange aksjene selvfølgelig bli tømt.
Det faktum at det ikke har vært mulig for Ukraina å eksportere korn har vært av stor betydning - og ikke bare for Ukraina, men faktisk for store deler av verden.
Både Russland og Ukraina kan skryte av å være blant de viktigste eksportører av korn i hele verden. Ettersom eksporten plutselig har falt drastisk, har dette ført til at prisene på mange matvarer har steget betydelig.
Ikke bare det, det er flere land som er avhengige av ukrainsk korn som har blitt så sterkt påvirket av mangelen på eksport at de er truet av både hungersnød og hungersnød.